Trois Chocolats Klassika

Koostis

Kuidas teha

Biskviit
Segage kõik ained omavahel, 4 minutit keskmisel kiirusel. Laota saadud segu (1750 g) 40 – 60 cm ahjuplaadile ja küpseta. Kui on jahtunud, lõika 14 ø ringid välja ja jäta kõrvale.

Valge šokolaadi Mousse
Keeda Festipak ja vala see šokolaadi ja kakaovõi peale. Segage, kuni see on ühtlane ja homogeenne. Vahusta Passionata, kuni saad õhulise tekstuuri. Kui šokolaadisegu temperatuur jõuab 32°C-ni, lisa vahustatud Passionata. Valage 150 g kilega kaetud 16 cm Ø inox rõngasse ja külmutage.

Piimašokolaadi Mousse
Keeda Festipak ja vala see šokolaadile. Segage, kuni see on ühtlane ja homogeenne. Vahusta Passionata, kuni saad õhulise tekstuuri. Kui šokolaadisegu temperatuur jõuab 32°C-ni, lisa vahustatud Passionata. Vala 150 g valge šokolaadi vahu peale ja külmuta.

Tumeda šokolaadi Mousse
Keeda Festipak ja vala see šokolaadile. Segage, kuni see on ühtlane ja homogeenne. Vahusta Passionata, kuni saad õhulise tekstuuri. Kui šokolaadisegu temperatuur jõuab 32°C-ni, lisa vahustatud Passionata. Vala 150 g piimašokolaadivahu peale ja aseta peale külmutatud šokolaadibiskviit. Külmutage.

Dekoratsioon
Kuumuta Ganache’i temperatuurini 35°C ja määri õhuke kiht vahu peale. Aastalõpu tunde andmiseks kaunista šokolaadist põhjapõdraga.

Klassikaline "Trois Chocolate" kook

”Trois Chocolats”, tuntud ka kui Kolme šokolaadi kook, on klassikaline magustoit, mis on aastate jooksul populaarsust kogunud.

Tavaliselt koosneb kook kolmest vahukihist, millest igaüks on valmistatud erinevat tüüpi šokolaadiga: tume šokolaad, piimašokolaad ja valge šokolaad.

Mousse ise on klassikaline prantsuse magustoit, mille ajalugu ulatub mitu sajandit tagasi. Šveitsi peakondiiter Charles Fazi on saanud tunnustuse luues Louis XVI-le maiuspalaks kõige lihtsama magustoidu vahu näol, mis koosneb vahustatud munavalgetest ja šokolaadist. Mõiste "šokolaadivaht" sai tuntuks kui 1755. aastal peakondiiter Menon selle kasutusele võttis, seda kasutati ka šokolaadijoogi peal oleva vahu kirjeldamiseks. Aja jooksul arenes retsept välja nii, et see sisaldas munakollaseid, koort ja suhkrut. Šokolaadivaht ise saavutas populaarsuse 20. sajandi alguses, kui šokolaad muutus kättesaadavamaks ja võeti magustoitudes laialdasemalt kasutusse.

Leia

Seotud retseptid