Pagaritööstuse lahendused jätkusuutlikuks tulevikuks: Vähendage Puratose kaasabil süsinikdioksiidi heitkoguseid kuni 40%.

19 mai 2025

Kaubandusliku pagaritoodete tootjana seisate silmitsi tarbijate, töötajate ja reguleerivate asutuste kasvava survega võtta kasutusele vastutustundlikumad ja keskkonnateadlikumad tavad. Üha enam otsivad tarbijad eetika- ja keskkonnaalaste väidetega tooteid, nagu jäätmevabad, plastivabad pakendid ja vastutustundlikult hangitud koostisosad. Vastavalt meie Taste Tomorrow uuringule, 8 maailma tarbijat 10-st on huvitatud toodetest, millel on tugevad jätkusuutlikkuse tunnused.

Puratoses pakume uuenduslikke lahendusi, mis võimaldavad teil oluliselt vähendada oma keskkonnajalajälge, ilma et see kahjustaks kvaliteeti, maitset või toimivust.

Uuenduslikud koostisosad vähendavad teie toote süsiniku jalajälge

Oleme pühendunud säästlikumate koostisosade väljatöötamisele, mis mõjutavad positiivselt teie pagariäri ja planeeti. Meie lahenduste lisamine oma retseptidesse võib aidata teie ettevõttel saavutada olulisi jätkusuutlikkuseesmärke, vähendades teie küpsetiste süsinikujalajälge kuni 40%*.

 

Keskkonnamõju mõõtmine elutsükli hindamisega (LCA)

Läbipaistvuse ja täpsuse tagamiseks hindame meie koostisosade keskkonnajalajälge, kasutades EL-i poolt heaks kiidetud toote keskkonnajalajälje (PEF) metoodikat GF-Impact platvormi kaudu. See põhjalik elutsükli hindamine (LCA) hindab toote täielikku keskkonnamõju – alates tooraine hankimisest kuni tootmiseni – põhinäitajate nagu kliimamuutus, veepuudus ja maakasutus, lõikes. Tulemuseks on selge, koondatud jätkusuutlikkuse skoor, mis aitab pagaritöökodadel teha teadlikke otsuseid.

Miks koostisosad on kõige olulisemad

Kas teadsite, et 70–90% tüüpilise pagaritoote keskkonnajalajäljest pärineb toorainest, mitte pakendamisest või levitamisest?

Seetõttu on koostisosade innovatsioon võtmetähtsusega. Puratoses pakume mitmesuguseid tooteid, mis võimaldavad teil vähendada või täielikult asendada suure keskkonnamõjuga koostisosi, mis vähendab oluliselt teie toodete üldist süsiniku jalajälge.

Näited toodetest

  • Mimetic: Piimavõi alternatiiv, mille keskkonnamõju on 50% väiksem kui traditsioonilisel võil**.
  • Sunset Glaze: Munamäärde alternatiiv, mis jätab munadest peaaegu poole väiksema süsinikujalajälje**.
  • Intens Egg Replacement: Täielik munaasendaja, mis säilitab tekstuuri ja maitse.
  • Puraslim: Segud ja parendajad, mis vähendavad rasvasisaldust kvaliteeti või maitset kahjustamata.
  • Sapore: Juuretis, mis on valmistatud regeneratiivse põllumajanduse tavadest saadud jahust, mis taastab mulla tervist ja edendab bioloogilist mitmekesisust.

Juhtumi analüüs: Süsiniku vähendamine brioche´i tootmises

Hiljutine PEF-uuring, mille GF-Impact viis läbi traditsioonilise võibriochi kohta, näitas, et 75,5% selle süsiniku mõjust tuleneb ainuüksi toorainest.

Asendades 100% munad ja või ning vähendades rasvasisaldust retseptis meie uuenduslike koostisosadega, võite saavutada kuni 40%* süsinikuheite vähenemise, ilma et see kahjustaks toote omadusi, tekstuuri või meeldivat maitset, mida teie kliendid klassikaliselt brioche'ilt ootavad.

Liituge meiega meie teekonnal jätkusuutlikuma tuleviku poole.

Avastage meie täielik valik lahendusi, mis on loodud teie toote süsiniku jalajälje vähendamiseks:

Mimetic

Mimetic

Sunset Glaze

Sunset Glaze

Easy Soft’r Plant-Based

Easy Soft’r Plant-Based

Puraslim

Puraslim

Intens Egg Replacement

Intens Egg Replacement

Acti Fat Reduction

Acti Fat Reduction

Acti Egg Reduction

Acti Egg Reduction

Võtke kindlasti ühendust oma kliendihalduriga, kui soovite vestelda mõne meie eksperdiga.

*PEF uuringute kohaselt eraldab Mimetic Incorporation 4,9 kg CO2e ühe kg toodetud toidu kohta, samas kui või puhul on see number 10,2 kg CO2e. Samamoodi eraldab Sunset Glaze 1,3 kg CO2e kg kohta, munad aga 2,4 kg CO2e kg kohta. Need arvutused tehti GF-Impacti (2022) põhjal, kasutades toote keskkonnametoodikat (PEF), mis põhinevad üldistel eeldustel ja võivad erineda.

**Võrdluses ehtsa või ja munadega Brioche, mis sisaldab 20% mune, 15% võid. Kontrollitud GF-impact (2024) poolt, kasutades toote keskkonnajalajälje metoodikat. Põhineb üldistel eeldustel ja võib tegelikkuses erineda. Tegelikud heitkogused võivad muudatuste tõttu hankimises, tootmisprotsessis või transpordimeetodites erineda.