19 mai 2025
Kaubandusliku pagaritoodete tootjana seisate silmitsi tarbijate, töötajate ja reguleerivate asutuste kasvava survega võtta kasutusele vastutustundlikumad ja keskkonnateadlikumad tavad. Üha enam otsivad tarbijad eetika- ja keskkonnaalaste väidetega tooteid, nagu jäätmevabad, plastivabad pakendid ja vastutustundlikult hangitud koostisosad. Vastavalt meie Taste Tomorrow uuringule, 8 maailma tarbijat 10-st on huvitatud toodetest, millel on tugevad jätkusuutlikkuse tunnused.
Puratoses pakume uuenduslikke lahendusi, mis võimaldavad teil oluliselt vähendada oma keskkonnajalajälge, ilma et see kahjustaks kvaliteeti, maitset või toimivust.
Oleme pühendunud säästlikumate koostisosade väljatöötamisele, mis mõjutavad positiivselt teie pagariäri ja planeeti. Meie lahenduste lisamine oma retseptidesse võib aidata teie ettevõttel saavutada olulisi jätkusuutlikkuseesmärke, vähendades teie küpsetiste süsinikujalajälge kuni 40%*.
Läbipaistvuse ja täpsuse tagamiseks hindame meie koostisosade keskkonnajalajälge, kasutades EL-i poolt heaks kiidetud toote keskkonnajalajälje (PEF) metoodikat GF-Impact platvormi kaudu. See põhjalik elutsükli hindamine (LCA) hindab toote täielikku keskkonnamõju – alates tooraine hankimisest kuni tootmiseni – põhinäitajate nagu kliimamuutus, veepuudus ja maakasutus, lõikes. Tulemuseks on selge, koondatud jätkusuutlikkuse skoor, mis aitab pagaritöökodadel teha teadlikke otsuseid.
Kas teadsite, et 70–90% tüüpilise pagaritoote keskkonnajalajäljest pärineb toorainest, mitte pakendamisest või levitamisest?
Seetõttu on koostisosade innovatsioon võtmetähtsusega. Puratoses pakume mitmesuguseid tooteid, mis võimaldavad teil vähendada või täielikult asendada suure keskkonnamõjuga koostisosi, mis vähendab oluliselt teie toodete üldist süsiniku jalajälge.
Hiljutine PEF-uuring, mille GF-Impact viis läbi traditsioonilise võibriochi kohta, näitas, et 75,5% selle süsiniku mõjust tuleneb ainuüksi toorainest.
Asendades 100% munad ja või ning vähendades rasvasisaldust retseptis meie uuenduslike koostisosadega, võite saavutada kuni 40%* süsinikuheite vähenemise, ilma et see kahjustaks toote omadusi, tekstuuri või meeldivat maitset, mida teie kliendid klassikaliselt brioche'ilt ootavad.
Avastage meie täielik valik lahendusi, mis on loodud teie toote süsiniku jalajälje vähendamiseks:
Võtke kindlasti ühendust oma kliendihalduriga, kui soovite vestelda mõne meie eksperdiga.
*PEF uuringute kohaselt eraldab Mimetic Incorporation 4,9 kg CO2e ühe kg toodetud toidu kohta, samas kui või puhul on see number 10,2 kg CO2e. Samamoodi eraldab Sunset Glaze 1,3 kg CO2e kg kohta, munad aga 2,4 kg CO2e kg kohta. Need arvutused tehti GF-Impacti (2022) põhjal, kasutades toote keskkonnametoodikat (PEF), mis põhinevad üldistel eeldustel ja võivad erineda.
**Võrdluses ehtsa või ja munadega Brioche, mis sisaldab 20% mune, 15% võid. Kontrollitud GF-impact (2024) poolt, kasutades toote keskkonnajalajälje metoodikat. Põhineb üldistel eeldustel ja võib tegelikkuses erineda. Tegelikud heitkogused võivad muudatuste tõttu hankimises, tootmisprotsessis või transpordimeetodites erineda.