Cacao-Trace on Puratose unikaalne säästva arengu programm, mille eesmärgiks on tagada pikaajaline jätkusuutlik kakaotoodang ja tarneahela kontrollimine. Selle programmi olulised elemendid on: kakaoubade liikumise jälgitavus vastavalt sisekontrolli süsteemile; toetus farmeritele, keda on koolitatud Cocoa Development Centre-s, kus tänu omandatud teadmistele oskavad nad parandada kakaoubade tootlikkust ja kvaliteeti; lähtuvalt sellest saada suuremat sissetulekut. Aidates tootjatel suurendada oma kakaoubade väärtust, säilitame kvaliteetset šokolaadi tulevaste põlvkondade jaoks.

Edaspidi plaanime selle programmi laiendamist järk-järgult ka teistesse Kagu-Aasia, Lääne-Aafrika ja Lõuna-Ameerika riikidesse, praegu tegutseme aktiivselt Vietnamis ja Côte d'Ivoire'is.

Cacao-Trace - eluviisi paranemine

Cacao-Trace programmis osalevatele farmeritele makstakse iga-aastast shokolaadiboonust, mis võimaldab taasinvesteerida tootmisesse ning anda lastele paremat kooliharidust. br> Nii šokolaaditootjad kui ka tarbijad võivad olla kindlad, et Cacao-Trace tähistab kvaliteetseid kakaoube ja jätkusuutlikku majandamist. Pidev parendamine on programmi sisse lülitatud ja kinnitatud sõltumatute kolmandate isikute auditite abil.

Kakaoubade tootmise arendamine läbi hariduse ja koolituse

Haridus ja koolitus on Cacao-Trace'i tegevuste keskmes. Tehniline abi ja juhendamine, mida jagatakse farmeritele Cacao-Trace'i koristusjärgsetes keskustes, aitab kakao farmeritel suurendada nii oma saaki kui ka ubade kvaliteeti. Tänu põllumajandus ettevõtete juhtimisoskuste ja keskkonnakaitse meetodite professionaalsemaks muutmisele annab Cacao-Trace farmeritele võimaluse saada õiglast tulu ja hallata oma istandusi efektiivsemalt.

Kakao kvaliteedi lisamine jätkusuutlikkuse valemisse

Sarnaselt teistele jätkusuutlikkuse programmidele toetab Cacao-Trace jälgitud tarneahela heade tavade kaudu keskkonna-, finants- ja inimfaktorit. Lisaks on see ka kvaliteedimärk. Cacao-Trace'i meeskonnad teevad farmeritega tihedat koostööd, et hoolikalt kontrollida fermenteerimis- ja kuivatamisprotsessi, mis on oluline kvaliteetsete kakaoubade tootmiseks. Toetus võimaldab tootjatel rohkem keskenduda oma istanduste hooldamisele, oskuste, tootlikkuse ja kvaliteedi parandamisele. Tulemuseks on võidukäik. Rajatud instandused annavad paremat saaki, samal ajal pakkudes šokolaaditootjatele kõrgema kvaliteediga ube suurepärase šokolaadi valmistamiseks.

Tõsiselt maitsev šokolaad meistrilt

Cacao-Trace šokolaad pakub maitset, mida teised jätkusuutlikud šokolaaditooted sageli ei tee. See on tingitud programmi pühendunud keskendumisest koristusjärgsele protsessile ja muudele teguritele, näiteks mulla, kliima ja ubade geograafilisele päritolule. Nagu veinivalmistamise puhul, on fermenteerimine oluline ka kakaoubade maitse profiili arendamisel. Selle protsessi õpetamine tagab, et ainult kõrgeima kvaliteediga oad muutuvad maitsvaks Cacao-Trace šokolaadiks.

Lisatoetus Cacao-Trace šokolaadi ostmisel

Kui ostate Cacao-Trace šokolaaditooteid, siis toetate pikaajalise jätkusuutlikkuse projekti šokolaaditootmise tarneahelas olevaid töötajaid, aidates samal ajal parandada nende elatustaset. Iga ostetud šokolaadi kilo eest maksab Cacao-Trace kakaotootjatele 0,10 senti šokolaadi boonust. See lihtne ja läbipaistev makseviis on ainulaadne, kuna 100% šokolaadi boonust jõuab tagasi kakaoubade tootjatele Cacao fondi kaudu. See loob vastastikku toimiva suhte kogu tarneahela ulatuses, alates farmerist, kes kasvatab kakaoube, kuni šokolaaditootjate ja turustajateni üle maailma.

Usalduse suurendamine läbi tarneahela läbipaistvuse ja jälgitavuse

Cacao-Trace šokolaadiga aitame pareandada kakao farmerite ja nende perekondade elujärge. Cacao-Trace ahelas eraldatakse kontrolli käigus kakaooad teistest kakaoubadest kogu tarneahela ulatuses - alates koristamisest kuni töötlemiseni - et tagada protsessi jälgitavus. Šokolaadimüüjad ja tootjad võivad olla kindlad, et iga tarnitud Cacao-Trace kakaouba on kontrollitud ja registreeritud.