Leiva maitse keskus

Puratos on aastaid korraldanud põhjalikke uurimusi teemal, kuidas inimesed kogu maailmas tunnevad pagaritoodete, eriti leiva, maitset. Et koguda täpsemat infot leiva maitsestamise ja fermentatsiooni kohta, avasime leiva maitse keskuse.

Leiva maitse keskus asub Saint Vithis Belgias ja ühendab meie teadmisi leiva maitse, maitsestamise, fermentatsiooni ja koostisainete kokkusobitamise kohta, et näidata, kuidas maitsestamine mõjutab pagaritoote maitset ja tekstuuri.

Puratose leiva maitse keskuse missioon

Soovime olla keskus, kus tööstustootjad, teadlased ja Puratose töötajad koguvad teadmisi ja vahetavad parimaid tavasid maitsete kujunemise ja fermentatsioonitehnoloogia erinevate aspektide vallas. Meie eesmärk on koostöö, kus ühes oskusteabega luuakse valmistooteid, mille maitse ületab kujutlusvõimet.

Juuretisekogu

Meie pühendumust pagaritoodete valmistamisele kajastab kõige paremini Puratose juuretisekogu. Üks maailma esimesi juuretisekogusid asub meie leiva maitse keskuses. Selle eesmärk on kergitusainete bioloogilise mitmekesisuse hoidmine ning juuretiste pärandi ja küpsetusalaste teadmiste säilitamine.

Idee on lihtne, kuid oluline. Kui pagar soovib turvaliselt säilitada juuretise proovi, võib ta selle tuua meie hoidlasse, kus tehakse analüüsides kindlaks selle täpne koostis. Juuretisekogus on võimalik proovi säilitada aastaid ja seda saab tulevikus uuesti kasutada.

Meie juuretisekogu on hetkel koduks ainulaadsele kollektsioonile, milles hoitakse pagaritelt pärit juuretisi üle kogu maailma ning see koosneb enam kui 700 erinevast pärmitüübist ja enam kui 1500 erinevast piimhappebakterist.

Kui soovite täpsemat infot leiva maitse keskuse kohta või panustada maailma maitsete pärandisse, külastage meie kodulehte.