Puratose pagarikooli Sihtasutus tähistab kümmet aastat noorte elude muutmisest hariduse kaudu

9 jaan 2025

Commitments
Bakery Schools

Puratose Pagarikoolide Sihtasutus tähistab kümmet aastat karjäärivõimaluste loomist ebasoodsatest oludest pärit noortele, tähistades oma aastapäeva kolmeteistkümnenda kooli avamisega Etioopias. Alates 2014. aasta käivitamisest on Sihtasutus varustanud 484 õpilast erialaste oskustega, kusjuures Etioopia programmi kaudu liitub veel 27 õpilast, kes alustasid oma õpinguid 18. novembril. Lisaks helge tuleviku pakkumisele üksikisikutele ja nende peredele koolitab Pagarikoolide Sihtasutus väga vajalikku talenti pagaritoodete, kondiitritoodete ja šokolaadivalmistamise sektorites kogu maailmas.

"Viimase kümne aasta jooksul oleme korduvalt näinud, kuidas kvaliteetne haridus loob püsivaid positiivseid muutusi kogu maailmas," ütleb Jean-Philippe Michaux, Puratose jätkusuutlikkuse ja rahanduse juht. "Alates meie esimesest koolist Mumbais kuni meie uusimani Etioopias, loome oma tööstusele jätkusuutlike oskustööliste järelkasvu, muutes samal ajal elusid. Meie lõpetajad teevad nüüd oma valdkonnas märkimisväärseid saavutusi, tõestades, et kui noored omandavad need spetsialiseeritud oskused, tugevdavad nad mitte ainult oma tulevikuväljavaateid, vaid ka oma kogukondi ja meie tööstust."

Fondi kasv ühest koolist Indias kolmeteistkümnele rajatisele kaheteistkümnes riigis peegeldab nii selle jätkusuutlikku  pühendumust kogukonnale ja selle vastust kasvavale tööstusnõudlusele. Kuna tarbijate isu pagaritoodete ja šokolaadi järele kasvab kogu maailmas, seisavad pagaritöökojad, restoranid ja toiduaineteenuse pakkujad silmitsi kvalifitseeritud pagarite, kondiitrite ja šokolaadimeistrite märkimisväärse puudusega. Laiendades oma pagarikoolide programmi, töötab Sihtasutus selle nimel, et luua oskustööliste järelkasv, et täita selle tööstuse vajadusi ja toetada kogukondi, kus koolid asuvad.

Koolide edulood näitavad, kuidas nad suurendavad sotsiaalset liikuvust. Indias asus esimese põlvkonna koolilõpetaja Pranali Katte Mumbais asuvasse viietärnihotelli Taj Mahal Palace pagari- ja kondiitriäri eest vastutavale ametikohale. Tema kaaslõpetaja Divya Kale alustas väikese köögi ja gaasipliidiga ning küpsetas ilma ahjuta. Pärast programmi lõpetamist rajas ta õitsva kodupagariäri, müües alates 2021. aastast üle 5500 koogi ja ostes 23-aastaselt oma kodu. Filipiinidel demonstreerib Karyll Jersey C. Manlapaz, kuidas programmi koolitus loob tõelisi karjäärivõimalusi – neli kuud pärast kooli lõpetamist alustas ta kondiitritöötajana Alegria Manila restoranis, kus ta jätkab oma oskuste arendamist.

Sihtasutuse kaheaastane õppekava pakub põhjalikku koolitust, pakkudes ligikaudu 1600 tundi õpet 36 õppeaines. Õpilased alustavad seadmete kasutamise ja koostisosade koostoimega, enne kui lähevad edasi spetsiaalsete tehnikate juurde, sealhulgas šokolaaditöö, leiva tootmine ja kondiitritoodete valmistamine. Programm loob mitmekülgseid toiduainetööstuse spetsialiste näiteks hügieeni, toiduohutuse ja digitaalse suhtluse lisakursuste kaudu.

Selle mudeli edu on pälvinud tööstuse tööandjate tunnustuse, kes kiidavad järjepidevalt lõpetajate võimekust. Paljud soovivad nüüd olla loetletud püsivate värbamispartneritena, mis tõestab programmi pühendumust tipptasemel koolitusele.

Tähistades oma kümnendat aastapäeva, jätkab Sihtasutus laienemist, plaanides 2025. aastaks rohkem avamisi. Need arengud edendavad Sihtasutuse eesmärki hallata 20 kooli ja koolitada aastas 1000 õpilast aastaks 2030, tugevdades selle missiooni kogukondade võimestamiseks ja toiduainetööstuse tuleviku säilitamiseks.