Puratos ja Future Food-Tech kroonisid Postbiotics Inc. soolestiku tervise innovatsiooni väljakutse võitjaks

14 märts 2025

R&D
News
Press

Puratos, ülemaailmne liider pagaritoodete, kondiitritoodete ja šokolaadi toorainete alal ja Future Food-Tech kuulutasid täna Postbiotics Incorporated (Postbiotics Inc.) välja kui nende eksklusiivse Gut Heath Innovation Challenge võitjana. Võistlus on võimalus alustavatele ja laienevatele ettevõtetele tutvustamaks oma murrangulisi toidulahendusi, mis moduleerivad soolestiku mikrobioomi ja tõstavad esile nende mõju füüsilisele ja vaimsele heaolule.. Postbiotics Inc. võitis prestiižse auhinna pärast seda, kui esitles oma uudset postbiootikumi Pozibio® progressiivsetest toidubrändidest, ettevõtetest ja investoritest koosneva žürii ees 13.–14. märtsil San Franciscos, Californias toimunud ülemaailmsel Future Food-Tech tippkohtumisel, demonstreerides oma potentsiaali soolestiku tervise kategooria pöördeliseks muutmiseks. 

Pozibio® has been shown in pre-clinical models to protect the gut wall and thereby reduce systemic inflammation. Teadlased on juba kindlaks teinud selle toimemehhanismi ja Postbiotics Inc. viib läbi käimasolevaid kliinilisi uuringuid, et uurida täiendavalt koostisaine tervisepotentsiaali. Lisaks on Pozibio® kuumakindel ja neutraalse maitseprofiiliga, mis tähendab, et see sobib kasutamiseks muuhulgas pagari-, kondiitri- ja šokolaaditoodetes.

Lisaks auhinnale endale tähendab võit, et Postbiotics Inc. saab kõrgemate juhtide juhendamist sellistes valdkondades nagu regulatiivküsimused ja turundus, samuti silmapaistvat meedia- ja kommunikatsiooniväljavaadet, et suurendada paljutõotava idufirma nähtavust. Ettevõte saab nüüd ennast esitleda ka ettevõttele Sparkalis, toidutehnoloogia investeerimisfondile, mis keskendub kõrgtehnoloogiale, et luua tervislikum ja jätkusuutlikum maailm.  

Gut Health Innovation Challenge on osa Puratose missioonist töötada välja tulevikku suunatud toidulahendused, mis meeldivad tarbijatele ning edendavad tervist ja heaolu, pidades samal ajal jätkusuutlikkust silmas. Selle osana investeerib Puratos käimasolevasse teadus- ja arendustegevusse, et arendada koostisaineid ning luua koostootmises pagari-, kondiitri- ja šokolaaditooteid, mis toetavad soolestiku tervist. One.Bio, 2022. aasta innovatsiooniväljakutse võitja jätkab koostööd Puratosega, täiustades oma patenteeritud protsessi jäätmete koostisosade taaskasutamiseks, et koostada täiustatud sensoorsete omadustega tooteid, mis võivad soolestiku tervist positiivselt mõjutada.

“sume, et pagari-, kondiitri- ja šokolaaditooted võivad meeldida maitsemeeltele ja sooltele,“ kommenteerib Dr Sara de Pelsmaeker, Puratose grupi tervise- ja heaoludirektor. “Puratose jaoks seisneb toidu tulevik soolestiku mikrobioomi jõu ärakasutamises nii füüsilise kui ka vaimse heaolu parandamiseks, ilma et see kahjustaks tarbijate lemmikuid suurepäraseid maitseid. Meil oli hea meel näha kõigi 49 väljakutse taotleja ideid selle kohta, kuidas nad saavad meid meie missioonil aidata. Postbiotics Inc. valiti võitjaks tänu Pozibio® veenvale teadusele ja laiadele rakendusvõimalustele. Seedetrakti tervis ja soolte tervis laiemalt on ülemaailmsed probleemid, seega on koostisosade kasutamine erinevates toidukategooriates äärmiselt ahvatlev. Kohtunikele oli selge, et Postbiotics Inc. on paljutõotav idufirma, millel on helge potentsiaalne tulevik dünaamilise soolestiku tervise kategoorias. Nüüd saab meeskond oma lahenduse väljatöötamiseks ja täiustamiseks kasutada meie ülemaailmseid ressursse ja teadmisi – vaadake seda ruumi!”

Lisateavet Puratose suurepärase maitsega ja tervislikumate lahenduste kohta leiate siit või külastage www.postbioticsinc.com, et saada lisateavet Postbiotics Inc. kohta