12 okt 2023
Belcolade, Puratose ehtsa Belgia šokolaadi bränd, kinnitab oma rolli peamise tegijana jätkusuutliku šokolaadi osas. Belcolade avas oma uksed, et pakkuda võimalust piiluda teedrajavasse täielikult töötavasse Belgia süsinikneutraalsesse šokolaadivabrikusse. Belcolade'i uus tehasehoone rõhutab nende keskendumist jätkusuutlikkusele ja professionaalsetele klientidele kvaliteetse šokolaadi tarnimisele.
Belcolade'i nägemus jätkusuutlikest šokolaadilahendustest saab hoogu koos uue tehase avamisega Belgias.
Tasakaalustades maitseteadmisi jätkusuutliku lähenemisviisiga, tagab Belcolade, et tema tooted mitte ainult ei aita kaasa klientide vahetule edule, vaid aitavad neil ka käegakatsutavaid samme jätkusuutlikuma maailma suunas astuda. See keskendumine maitsele ja jätkusuutlikkusele ilmneb hiljutise Taste Tomorrow uuringu järeldustest.
Selles uuringus rõhutatakse, et kuigi tarbijate jaoks on maitse esmaseks ostukriteeriumiks, on šokolaadi jätkusuutlikkus eristuvaks võtmeteguriks ostuotsuste tegemisel 68% vastajatest on huvitatud jätkusuutlikust põllumajandusest pärit toiduainetest.
Puratose tegevjuhi Pierre Tossuti sõnul on "Belcolade'i laienemise tõukejõuks tema kindel pühendumus jätkusuutlikkusele". Tsiteerides teda "Meie Belcolade'i bränd juhib innovatsiooni, tagades šokolaadi-, kondiitri- ja pagaritootjatele juurdepääsu erakordsetele šokolaadivalikutele, mis peegeldavad nende väärtusi". Belcolade'i süsinikuneutraalne tehas kehastab seda kohustust. See teedrajav tehas töötab 100% taastuvelektrienergial – kaotades vajaduse fossiilkütuste järele. Tänu ulatuslikule maa-alusele vihmaveehoidlale saab see 90% veest kogutud vihmaveest. Belcolade on teinud olulisi investeeringuid, et suurendada oma energiatõhusust, töökindlust ja põudadele vastupanuvõimet, uuendades kõiki tehnilisi energiaseadmeid, ladustamist ja jaotust. Tänu soojuse taaskasutamisele ja tipptasemel soojuspumbatehnoloogia kasutamisele kulutab Belcolade'i soojuse tootmisprotsess nüüd viis korda vähem energiat kui varem.
Jätkusuutliku kakao programm Cacao-Trace on veel üks näide Belcolade'i pühendumusest jätkusuutlikumale tulevikule kogu kakaoahelas. "Programm Cacao-Trace mitte ainult ei tooda parima kvaliteediga kakaod, vaid toetab ka põllumehi kogu maailmas, pakkudes paremaid hindu ja täiendavat šokolaadiboonust. Lisaks parandame oma põllumeeste kogukondades keskkonna ja elutingimusi, ehitades koole, tervisekeskusi ja pakkudes joogiveevarustust." selgitab Pierre Tossut. Lisaks nendele mõjuvatele jätkusuutlikele algatustele peegeldab Belcolade'i uus 100% ümbertöötlemiseks valmis pakend ettevõtte otsustust vähendada oma keskkonnajalajälge ja avaldada planeedile positiivset mõju. “Meie planeeti tasub kaitsta ja me soovime anda oma osa, rakendades neid säästvaid tavasid, mille üle oleme väga uhked,” nendib Pierre Tossut.
Lisaks jätkusuutlikkusele pühendumisele on Belcolade bränd, mis on hoolikalt loodud professionaalidelt professionaalidele.
Tootelooming on sündinud koostöös ning valminud koos šokolaadimeistrite, kondiitrite ja pagaritega, kes on kursis viimaste tarbijatrendidega. Belcolade on pälvinud tunnustust oma valdkonna innovaatorina, kasutades loovaid lahendusi ja uusimaid tehnoloogiaid, et pakkuda unikaalseid maitseid ja kõrgetasemelist Belgia šokolaadi igale šokolaaditööstuse professionaalile, tugevdades Belcolade'i pühendumust pakkuda oma klientidele parimat kogemust.
“Belcolade ühendab sensoorsed teadmised ja jätkusuutlikkuse, et valmistada kvaliteetseid tooteid, mis aitavad kaasa meie klientide edule, tagades samas jätkusuutliku tuleviku tulevastele põlvkondadele," märgib Puratose šokolaadiäri üksuse direktor Youri Dumont.
"Jätkusuutlikkuse programm Cacao-Trace on tunnistus meie pühendumisest maitsele ja jätkusuutlikkusele. Meie Cacao-Trace šokolaad, mida hakatakse osaliselt tootma uues kohas, viib maitse täiesti uuele tasemele tänu ainulaadsele kääritamisprotsessile, mis tagab parima kakao kvaliteedi ja täiustab iga šokolaadipiisa maitset.”
For more information about Belcolade our Factory, the Cacao-Trace chocolate range or our commitment to sustainability