8 okt 2025
Meie ülemaailmse tarbijauuringu kohaselt otsib 72% tarbijatest mitmekesise tekstuuriga toite ja maiustusi. Aga millised tekstuurid on tõeliselt tõusuteel ja kus nad esile kerkivad? Meie globaalsete tehisintellektil põhinevate trendide jälgimise tööriistade ja inimintellekti abil oleme analüüsinud miljoneid sotsiaalmeedia kajastusi ja otsingupäringuid 7 keeles ja 16 riigis. See annab meile ülevaate enim kõneainet pakkunud tekstuuridest, mida tarbijad ihaldavad, alates nätsketest küpsistest kuni kondiitritoodeteni, mis on nii pehmed ja kreemjad kui ka krõbedad ja krõmpsuvad.
Avasta, milliseid tekstuure tasub järgmisena uurida.
    
        
    
    
            
        
        
    Praegu trendikas: karamellisüdamikud ja kreemjad keskkohad
Croissantid pistaatsia-ricotta kreemiga, snickerdoodle-karamellitäidisega jäätisevõileivad või bomboloni’d; Itaalia kondiitrikreemiga täidetud magusad kuklid. Dekadentliku täidisega maiustused on populaarsust kogumas. Voolava karamellisisu visuaalne atraktiivsus ja kreemja cannoli sisse hammustamise tekstuuriline kontrast on vastupandamatu. Eriti Türgi, Inglise, Hispaania, Prantsuse ja Itaalia turgudel, kus huvi seda tüüpi suupistete vastu kasvas viimase aasta jooksul 24% ehk 61%-ni.
Kookide, šokolaadi, küpsiste ja kondiitritoodete jaoks on kõige ihaldatumad kreemjad täidised, millel on tugevad maitsed nagu šokolaad, karamell ja sarapuupähkel. Need klassikalised valikud tekitavad mugavust ja valitakse sageli nostalgiast. Rohkem trendikam variant on pistaatsia, mis lisab ka kaunilt erksa värvi. Sanders Candy karamellitäidisega šokolaadid on tüüpilised maiustused, mis sellest trendist kasu saavad. Oma 150. aastapäeva puhul andsid nad välja valge šokolaadi sünnipäevatordi valiku värviliste puistetega lisatekstuuri saamiseks.
Kuigi inimestele meeldib naudingut pakkuda suupiste hammustamine ja seest kleepuva karamellisüdamiku leidmine, on paljud tarbijad mures kõrge suhkrusisalduse ja kunstlike lisandite kasutamise pärast. Selle teadlikuma naudingu nõudluse rahuldamiseks võib olla kasulik uurida viise, kuidas pakkuda neid sensoorseid maiustusi tervislikumal viisil. See võib hõlmata puhta märgistusega koostisosade kasutamist, suhkru- või rasvasisalduse vähendamist või väiksemate portsjonite pakkumist.
    
        
    
    
            
        
        
    Praegu on moes pehmed ja nätsked tekstuurid, millesse saab mõnuga hambad sisse lüüa
Nätsket tekstuuri on viimase aasta jooksul 1,4 miljonit korda veebis mainitud ja seetõttu on see praegu suuruselt teine trend. Paljudel turgudel on nätske tekstuur kondiitritoodetes täiesti uus. Kuigi see on paljudes Aasia köökides armastatud omadus, on nätskus enamikele lääne tarbijatele tundmatu. Kuid Saksa, Prantsuse ja Türgi turgudel on inimesed kõige avatumad millegi uue proovimisele, kusjuures huvi nätskete tekstuuride vastu on kasvanud vastavalt 49%, 29% ja 24%. Ingliskeelsetel turgudel näeme 16% tõusu.
Eeldame, et populaarsed nätsked Aasia maiused, nagu mochi riisipallid, ilmuvad üha sagedamini. Samuti küpsetised, kus kasutatakse tapiokipärleid, mis on tuntud mullitee koostisosana. Koostisosad, mis koguvad populaarsust tänu sellele armastusele nätske suutäie vastu, on:
Taro on tärkliserikas juurvili, mis muutub keetmisel kohevaks ja nätskeks. Taro pallid – tärkliserikka jahuga püreestatud taro – on Taiwani magustoitude populaarne koostisosa.
Kleepuv riisijahu, peamiselt tuntud mochi koostisosana, aga seda saab kasutada ka kookide, küpsiste, pannkookide ja mochi derivaatide, näiteks mochi jäätise ja mochi sõõrikute valmistamiseks.
Chia seemned, Ideaalne kreemja ja nätske tekstuuri saavutamiseks tervislikes ja taimsetes maiustustes. Leotamisel moodustavad need seemned geeli või pudingutaolise tekstuuri.
Tapioca, tuntud mullitee pärlitest, kuid armastatud ka Brasiilias, kus seda kasutatakse lohutavates pudingites, kreppides ja tortillades.
Praegu trendikas: multisensoorsed elamused, mis erutavad ja köidavad maitsemeeli
Krõbe JA kreemjas, kohev JA krõbe või nätske JA kleepuv, tarbijad armastavad tekstuurilise kontrasti põnevust. Seda võib leida klassikalistest maiustustest nagu makroonid ja laavakoogid, aga see on suurim põhjus 1,6 miljoni vestluse ja otsingupäringu taga tekstuuride segude ehk ootamatuid tekstuure ühendavate uute loomingute kohta. See trend on inglise keeles enam kui kahekordistunud, kuid on suur ka Itaalia (+48%), Hispaania (+38%), Türgi (+37%) ja Saksamaa (+29%) turgudel.
Tarbijad lähevad hulluks seiklushimuliste ja loominguliste hübriidide või mitmekihiliste magustoitude pärast. Mõtle küpsisepirukale, mille valmistas Tiff’s Treats ja millel on krõbe küpsisekujuline välispind ja pehme ning kohev koogilaadne sisemus. Chip City Dubai Chocolate Crookie: croissant šokolaaditükkidega küpsisetainaga, üle valatud šokolaadi ja pistaatsiakreemiga ning kaunistatud krõbeda kataifiga. Või siis Molly Bz lõhkevad boba küpsised , pehmed küpsetatud ampsud, mis on täidetud lõhkevate boba tükkidega. Kõik maiustused, mis pakuvad ühe ampsuga palju aistinguid.
Meie andmete kohaselt otsivad tarbijad mitmesuguste tekstuuridega valmistooteid. Muidugi saate selle nõudluse rahuldamiseks luua täiesti uue maiuse, aga on võimalik teha ka oma klassikalistele roogadele muudatusi. Ammutage inspiratsiooni Oreo pakutavatest eriti õhukestest ja topelttäidisega variantidest, et luua oma enimmüüdud toodetest inspireeritud tekstuuripõhiseid uuendusi.
    
        
    
    
            
        
        
    Praegu trendikas: krõmpsuvad tekstuurid, mis tõestavad – mida valjem, seda maitsvam
Leiva puhul peetakse krõbedat koorikut kvaliteedi ja värskuse näitajaks. Küpsetiste ja šokolaadi puhul lisab krõmpsuvus naudingut. See on multisensoorne kogemus, mida saab tunda, maitsta ja kuulda. Paljudel turgudel on see kõige kiiremini kasvav tekstuuritrend:
Türgi +116%
Prantsuse +83%
Saksa +64%
Portugali +51%
Itaalia +47%
Inglise +20%
Krõbedate tekstuuride populaarsusest kasu lõikavad koostisosad on pähklid ja filotaigen. Filotaigna ümber käiv elevus on nähtav selliste maiustuste kaudu nagu Kreeka spanakopita ja Türgi börek, mida esitletakse toidusisu loojate TikToki ja Instagrami lehtedel, nagu kortsupirukas või kortsu kook, kortsuline filotainas täidisega ja peale valatud munaseguga. Need loomingud meenutavad oma kümnete üliõhukeste ja ülikrõbedate kihtide kaudu eriti krõbedat quiche'i.
Pähklid ja seemned on loomulik ja tervislik viis lisada nii krõmpsu kui ka maitset. Seepärast on kreeka pähklid, pekaanipähklid, mandlid ja sarapuupähklid küpsetiste populaarsed lisandid. Kuid praegu on kõige trendikam pähkel pistaatsiapähkel, mille populaarsus on pärast Dubai šokolaadi trendi tohutult kasvanud. Meie „Taste Tomorrow” uuring näitab 122% kasvu viimase 12 kuu jooksul. Kataifi – veel üks Dubai šokolaadi koostisosa – on samuti kiiresti muutumas populaarseks koostisosaks oma huvitava tekstuuri tõttu. Meie andmete kohaselt on see hakitud tainas, mida sageli nimetatakse inglijuusteks, sotsiaalmeedia mainimiste arvus kasvanud 785% viimase aasta jooksul. Me ennustame, et kondiitritoodete turule jõuab peagi palju Lähis-Idast inspireeritud loomingut selle krõbeda taignaga.
    
        
    
    
            
        
        
    Pole vahet, kas valid pehme sisu, nätsked ampsud, krõbedad kihid või ootamatud segud. Tarbijatele peab pakkuma multisensoorset kogemust. Alusta fännide lemmikutele väikeste tekstuuriliste muudatuste andmisest või katseta julgete ja uute maiustustega. Kes teab, õige tekstuur võib muuta sinu uue toote järgmiseks viiruslikuks sensatsiooniks.