7 mai 2025
Roosid on punased, kannikesed sinised, botaanika on värske ja uus. Miski ei ütle paremin "kevad" kui õitsev loodus. Pole ime, et lille- ja erinevad botaanilised maitsed on märtsi, aprilli ja mai kuudel tarbijate seas populaarsed. Kuid need maitsed, mis on saadud lilledest, ürtidest, puuviljadest ja juurtest, kõlavad tugevalt ka tarbijate seas, kes otsivad looduslikke ja terviseteadlikke valikuid. Uurige, miks on botaanikatooted sel hooajal kõige kuumemad.
Alates lavendli makroonidest ja leedriõiekoogist kuni hibiskusega kaetud šokolaadini – seiklushimulised tarbijad otsivad lillelisi maitseid, sest need täiustavad nende lemmikuid, peeneid kondiitritooteid ja šokolaadi. Oma õrna maitse, kaunite aroomide ja värvilise välimusega lisavad need igale hooajalisele loomingule elegantse hõngu. Eriti emadepäeva puhul on taimed populaarne valik keerukate maiuste ja söödavate kingituste loomiseks, mis on sama ilusad kui ka maitsvad.
Iga kolmas ülemaailmne tarbija on viseda siis vastavalt Innova Market Insights uuringule. Erinevad lilled nagu virsikuõis, jasmiin, roos ja kuslapuu on kasvanud kõige kiiremini – ülemaailmsete toodete turuletoomise arv on kasvanud 8,4%. Eriti jookide kategooriates on palju lilledega tooteuuendusi, mõeldes lavendli kreemi kaerapiima matcha ja lavendli kaerapiima jäälatte peale, mis on Starbucksi valikus.
Ülemaailmne nõudlus botaaniliste maitseainete järele peegeldab nende kasvavat atraktiivsust. Turgu prognoositakse kasvavat 8.6%, ulatudes 2033. aastaks 18 871 miljoni USA dollarini, väidab Future Market Insights uuring. Need muljetavaldavad arvud rõhutavad tarbijate kasvavat huvi taimetoodete vastu, mis on innovatsiooni peamiseks tõukejõuks pagaritoodete, kondiitritoodete ja šokolaadi kategooriates.
Tervis ja heaolu
53% maailma tarbijatest seostab botaanilisi maitseid tervisele kasulike omadustega tuli välja Innova Market uuringust. Kummeli ja lavendlit tarbitakse stressi vähendamiseks ja unekvaliteedi parandamiseks, kuid ka teised lilled on populaarsed oma põletikuvastase toime või seedimise toetamise tõttu. Paljusid lille- ja botaanilisi koostisosi peetakse funktsionaalseks toiduks, kuigi sageli puuduvad selle kinnituseks teaduslikud tõendid.
Naturaalne
Taimed on äratuntavad koostisosad, mis meeldivad tarbijatele, kes soovivad süüa puhtalt ja eelistavad täistoitu. Lillemaitsete populaarsus peegeldab igatsust läbipaistvuse ja jätkusuutlikkuse järele.
Maitsete keerukus
Õrnad, mõrkjad, aromaatsed või hapukad taimed pakuvad keerukaid maitseid ja just seda tarbijad otsivad. Meie ülemaailmse uuringu kohaselt soovib 65% inimestest proovida uusi maitseid või maitsekombinatsioone, mis on alguses ebatavalised.
Kevadine värskus on ideaalne taust botaaniliste maitsete jaoks, mis sobib sujuvalt uuenemise ja õitsemise teemadega. Kui soovite oma kevadisse loomingusse ise lilli lisada, siis siin on alustuseks parimad maitsed:
Lavendel:aromaatne ja sobib suurepäraselt karamelli, matcha, marjade ja tee maitsetega
Hibiskus: hapukas ja särtsakas, täiendab rabarberit ja tsitruselisi
Virsikuõis:õrn ja puuviljane, sageli paaris koos rohelise tee, maasika ja koorega
Sakura (kirsiõied): peen hooajaline lemmik Jaapanist, mis on maailma vallutamas
: magus ja lilleline meelaadse aroomiga, sobib suurepäraselt virsikute, aprikooside ja vaniljega maiuspaladeks
Roos: romantiline ja aromaatne, särab kombinatsioonides nagu pistaatsia- roos- vanill, roos- kardemon ja guajaavi roos
Leedriõied: kerge ja aromaatne, maitseb suurepäraselt sidruniga
Jasmiin: lilleline ja kergelt magus, sobib suurepäraselt rohelise tee, troopiliste puuviljade ja valge šokolaadiga
Tulevased lille lemmikud, mida kindlasti rohkem näeme, on passioniõis, punane päevakübar, osmanthus, nurmenukk ja jasmiin.
Hankige inspiratsiooni nendest neljast lillelisest kondiitritoote näitest:
Pidulik tort tsitruselise biskviidiga, millele lisatud kummelikreem on täiendatud valge šokolaadi, litšivahu ja vaarikamarmelaadiga.
Pärmitaigna sõõrikud suurejoonelise sügavroosa glasuuriga, mis on valmistatud kuivatatud Mehhiko hibiskusest, mille tipuks on suhkrustatud hibiskuseõis.
Topelt küpsetatud croissant, täidetud omatehtud pistaatsiakreemiga, millele on lisatud roosivee Itaalia võikreem, purustatud pistaatsiapähklid ja roosi kroonlehed.
Vanillikauna biskviitkook lavendli ja earl grey namelaka kreemi, earl grey vahu ja soolase valge šokolaadi feuilletine krõmpsuga.
Sakura õrnad lillenoodid ja peen magusus võivad muuta teie küpsetised ja šokolaadid meistriteosteks. Sukelduge sellesse tarbijate maitsetrendi ja laske Jaapani maitsetel inspireerida oma järgmist loomingut!