4 parimat suvemaitset, mis rõõmustavad tarbijaid 2024. aastal

10 juuni 2024

Artisans
Hype & Trend Signal
Chocolate
Retail
Cross-category
Foodservice
Industry
Bakery
Patisserie
Hospitality

2024. aasta suvi tõotab tulla uuenduslike ja värskendavate maitsete poolest rikas hooaeg, mis vastab tarbijate muutuvatele eelistustele. Oleme kasutanud veebivestluste ja -otsingute analüüsi, et teha kindlaks, millised maitsetrendid turgu kujundavad ja peaksid olema tootearendajate ja professionaalsete kondiitrite radaril. Lilletõmmistest troopiliste naudinguteni – see on sellel suvel kuum.

1. Lillede renessanss

Mõelge: võilill, roos, lavendel, kummel ja apelsiniõied 

Tarbijaid köidavad lillede õrnad ja aromaatsed profiilid. Need maitsed on jookide kategoorias olnud trendiks juba mõnda aega ja nüüd löövad laineid kogu toiduainetööstuses. 

Tundub, et eriti USA, Ühendkuningriigi ja Hispaania tarbijad ei saa lillelistest maiuspaladest küllalt, kuid huvi on eriti kõrge Kanadas.

Võilill, virsiku värvi roos ja apelsiniõis juhivad muutust lilleliste maitsete seas, tekitades kõige enam online arutelusid: 

  • Võilill juhib Ühendkuningriigis, Bahreinis ja Malaisias. Maalähedane ja ürdine maitse tuleb enamasti õrna ja magusa õie kroonlehest immutatud teest. Röstitud võilillejuuretee on julge, suitsuse ja röstise noodiga.

  • Virsikuvärvi roos juhib Kanadas, Prantsusmaal ja Austraalias. Magusa ja õrna valge virsiku ning lõhnavate lilleliste roosi kroonlehtede kombinatsioon on osutunud erakordseks.

  • Apelsini õis juhib Kanadas, Itaalias ja Prantsusmaal. Seda magusat, tsitruselist ja lillelist maitset on Vahemere piirkonnas ja Lähis-Idas juba pikka aega kasutatud, kuid nüüd on see levinud üle maailma.

Mõnda lilletrendi toodet märkasime juba sel kevadel. Šokolaadi firma Raaka lasi välja piiratud väljaandega botaanika kollektsiooni kus oli pehmendav ja rahustav kummeli lavendlibatoon. Jaapani tee firma Itohkyuemon lasi välja Hortensia lilledest inspireeritud menüü. Hortensia parfee koosneb matcha jäätisest, hortensia agarist, lehekujulistest küpsistest ja mustikatest. 

Vastavalt Innova turuülevaatele, tuleneb lillede populaarsus nende tervislikkusest ja seotusest jätkusuutlikkusega. Ühes hiljutises uuringus väitsid peaaegu pooled ülemaailmsetest tarbijatest, et peavad taimse või lillelise botaanilise maitsega toiduaineid oma tervisele kasulikuks. Tervelt kaks kolmest tarbijast tajuvad botaanilisi koostisosi üldiselt rohkem jätkusuutlikena. Pole ime, et 2023. aastal otsis iga kolmas tarbija oma toitudes ja jookides rohkem lillemaitseid, kui nad usuvad, et need on kasulikud nii nende heaolule kui ka planeedile. Kõige kiiremini kasvavad lillelised maitsed aastatel 2018–2023 olid Innova andmetel kummel (33%), virsikuõis (23%) ja kuslapuu (19%). Ehkki lilletrend on sel suvel tohutu, näitavad need andmed, et neil maitsetel on ka pikaajaline potentsiaal.  

2. Troopilised põgenemised

Mõelge: passion, guajaavi, ananass, draakonipuu vili ja kookospähkel

Eriti suvel ihkame me kõik oma igapäevaellu süstida eksootilise paradiisi maitset. Pole ime, et sel suvel domineerivad toidu- ja joogitööstuses jätkuvalt troopilised maitsed. USA, Brasiilia, Ühendkuningriigi, Hispaania ja India tarbijad armastavad eriti troopilise maitsega hõrgutisi, kuid trend on suurim Mehhikos, Austraalias ja Kanadas. Juhtival kohal on kaks kombinatsiooni: passionivili & guajaav ja ananass & kookospähklid, mis pakuvad erksaid ja eksootilisi maitseid, viies tarbijad mõtetes kaugele randadesse või lopsakatesse džunglitesse. 

  • Passion & guajaav tekitavad enim tarbijate huvi Indias, Malaisias ja Singapuris. Terav, magus passionivili sobib suurepäraselt mahedama guajaaviga, mille troopiline maitse meenutab pirni ja maasikat koos muskuse hõnguga.

  • Ananass & kookos tekitab enim tarbijate huvi Nigeerias, Indoneesias ja Malaisias. Kookose kreemjas ja pähkline maitse sobib suurepäraselt ananassi särava, kirbe magususega, luues värskendava troopilise kombinatsiooni, mis meenutab piña coladat./p>

Troopika teema leiab juba Starbucksi suvisest toidumenüüst. Uus Ananassi pilvekook koosneb kergest ja õhulisest koogist, mis on kaetud ananassikreemi ja tervete puuviljatükkidega. Ananassi pilvekook on pealt kaetud ka magusa glasuuriga. Teisalt, uus Apelsini kreemi kook koosneb võikreemiga apelsinibiskviidist, kaetud valge šokolaadiga ja mille välisküljel on armas apelsiniviilu kujundus.

Kondiitritoodetes seostatakse neid julgeid troopilisi maitseid sageli valge šokolaadiga. Selle kreemjas võine maitse ja tekstuur täiendavad puuviljade, nagu mango, ananass ja passion, magusaid ja sageli teravaid noote, suurendades kombinatsiooni üldist rikkalikkust. Pagarikohvik NO 10 Coffee rakendab seda sidususe võlu oma kuubiku croissantis, mis on täidetud valge šokolaadi ja passioni kreemiga ning kaetud sulatatud valge šokolaadi ja kuivatatud lilledega. 

3. Vürtsikas fusioon

Mõelge: mango & tšilli, apelsin ja amp; ingver ja maasikas & pipar

The swicy – sweet and spicy – magus ja vürtsikas toidu trend jätkub suvesse koos vürtsikate puuviljade fusioonimaitsetega pagaritoodetes, kondiitritoodetes ja šokolaadis. Tarbijad otsivad julgeid ja seikluslikke maitseid, eriti Indoneesias ja Kanadas, samas kui me näeme nende maitsete teemaliste veebivestluste arvu kasvu Austraalias ja Ühendkuningriigis. Teistes riikides on trendikad spetsiifilised magusa ja vürtsika kombinatsioonid:

  • Mango & tšilli trend kasvab Hispaanias, Kanadas, Indias, Tais, Malaisias ja Ühendkuningriigis. See kombinatsioon on pikka aega olnud populaarne Ladina-Ameerikas, kus mangonada dessert koosneb mango sorbetist ja chamoy´st, mis on pealt viimistletud tšillipulbriga. 

  • Apelsini & ingveri trend kasvab USA-s, Kanadas, Nigeerias. Täielik võidu kombinatsioon, sest apelsini särav, tsitruseline magusus täiendab ja tasakaalustab ingveri soojasid vürtsikaid noote.

Vürtsikad toidud sobivad suveks suurepäraselt, sest tulise toidu söömine võib aidata kehal jahtuda. Vürtsikuse sidumine puuviljadega muudab selle palaval päeval veelgi värskendavamaks. Kuid see maitsekombinatsioon pakub tarbijatele midagi uut ja huvitavat proovimiseks. Meie viimase ülemaailmse Taste Tomorrow tarbijauuringu kohaselt soovivad 60% tarbijatest, kes otsivad toidust uusi kogemusi, ja veel 65% tarbijatest kogu maailmas proovida maitsekombinatsioone, mis on alguses ebatavalised. Magusa ja vürtsika koosmõju mango-tšilli makroonis on selle heaks näiteks.

Insomnia Cookies mõistab neid tarbija vajadusi suurepäraselt. Seetõttu annavad nad välja palju piiratud koguses huvitavate maitsetega küpsiseid, andes inimestele võimaluse kogeda midagi ainulaadset. Sel kevadel pakkusid nad täidisega maasika maisileiva Deluxe küpsiseid. Taimepõhine küpsis, mis on täidetud maasikamoosiga ja mille juurde oli lisatud pakk kuuma mett, et niristada küpsisele. See kokku tegi tõeliselt huvitava ja mõnusa magustoidu, mis on täielikult kooskõlas hiljutise särtsaka magustoidutrendiga.

4. Ravimtaimede infusioon

Mõelge: mustika basiilik, ananassimünt, sidruni lavendel ja apelsini apteegitill 

Kuna tarbijad otsivad värskendavaid ja unikaalseid maitseid, avaldavad ürditõmmised ka sel suvel tugevat mõju, kusjuures trendi juhivad sellised maitsed nagu mustikas basiilikuga ja sidrun lavendliga. Need kombinatsioonid pakuvad traditsioonilistele maitsetele värskendavat pööret, meelitades tarbijaid, kes otsivad maitseid, mida nad pole varem proovinud. Taimsete maitsete trend on eriti suur USA-s, Ühendkuningriigis, Indias, Kanadas ja Venemaal. Kuid me näeme ka selle maitsega seotud veebivestluste tõusu Kanadas, Brasiilias ja Ühendkuningriigis. Kõige populaarsemad ravimtaimede paarid on:

  • Mustikas ja basiilik, mis tõstab tarbijate huvi USA-s ja Ühendkuningriigis ning kasvab Indias. Sellised tooted nagu mustika-basiilikutordid ja joogid koguvad populaarsust, pakkudes keerukat ja värskendavat valikut suviste menüüde jaoks.

  • Sidrun ja lavendel, mis tõstab  tarbijate huvi Kanadas, Montenegros ja Prantsusmaal ning kasvab USA-s ja Indias. See rahustav segu sobib ideaalselt magustoitudele, pakkudes rahustavat ja lõhnavat elamust. 

Kui soovite anda maitsetaimede trendile hoogu juurde, võite proovida paljusid kombinatsioone nagu apelsin apteegitilliga, greipi-rosmariiniga ja ananassi mündiga. Kuid astuge ka väljaspool puuvilju, sest maitsepaarid nagu mesi ja tüümian, kohvi ja kardemon ning karamell ja salvei toimivad samuti suurepäraselt. TikTokker Olivia Lam kombineeris sidruni ja basiiliku oliiviõliga elegantsete Madeleine küpsiste jaoks, väga omapärane ürtide kooslus.

Olge esimene, kes saab uutest toidutrendidest teada

Jagame aastaringselt uusimaid tarbijate teadmisi ja infot tulevaste pagaritoodete, kookide & šokolaadi maitsetrendide osas lehel Taste Tomorrow.com. Liituge meie uudiskirjaga, et olla teistest sammukese võrra eespool.

Related Articles