Suhkrusisalduse vähendamine, maitse parandamine: näpunäited magusates kaupades suhkrusisalduse vähendamiseks

16 aug 2024

Tarbijad on üha teadlikumad suure suhkrutarbimisega kaasnevatest ohtudest, kuid kondiitritoodetes ja magustoitudes on suhkur oluline koostisosa mitte ainult magususe, vaid ka muude oluliste funktsioonide jaoks. See on pikka aega olnud pagari-, kondiitri- ja šokolaaditootjate dilemma, kes üritavad luua maitsvaid tooteid, mis on tarbija tervisele paremad. Lugege edasi, et avastada uuenduslikke viise selle lahendamiseks. 

Sisu

Miks me peame suhkrut vähendama?

Suhkur on koostisosa, mida tarbijad soovivad oma toitumises kõige rohkem vähendada, kuna liigne suhkrutarbimine põhjustab suuremat rasvumise ja mitmete teiste krooniliste haiguste tekkeriski nagu diabeet, südame-veresoonkonna haigused, hambaaugud ja teatud tüüpi vähid.

Lisaks näitavad uuringud, et 2. tüübi diabeet peaks aastaks 2050 kahekordistuma. Selle probleemi lahendamiseks rakendavad mitmed valitsused meetmeid, sealhulgas suhkrumaksud, rämpstoidu reklaamimise piirangud ja piirangud energiatiheda toidu müügile avalikes kohtades, näiteks haiglates ja koolide müügiautomaatides.

Pagaritoodete tootjate jaoks on suhkrusisalduse vähendamise lahenduste leidmine tarbijate üldise tervise parandamise võti.

Puratose kuldsed reeglid suhkru vähendamiseks

Suhkru vähendamine meie toodetes on Puratose jaoks üheks oluliseks prioriteediks. See on 1 meie 10-st  lubadusest tervise ja heaolu nimel. Selle suhkru vähendamise kohustuse saavutamiseks kasutame kolme kuldreeglit:

  1. Pakume igale tootele alternatiive
    Puratos pakub vähendatud suhkrusisaldusega lahendust kondiitritoodete või magusate pagaritoodete igas kihis alates põhjast ja täidisest kuni kreemide ja kaunistusteni.
  2. Me ei tee kunagi järeleandmisi maitse ega tekstuuri osas
    Ulatuslikud tarbijauuringud on näidanud, et tarbijad ei taha kunagi maitses ega tekstuuris järeleandmisi teha. Kondiitritoodete söömine on mõnulemise hetk ja me austame nende õigust naudingule.
  3. Pakume clean(er) label etiketilahendust
    Puratos kasutab suhkrute asendamiseks looduslikke kiude. See võimaldab meil mitte ainult hoida etiketti võimalikult puhtana, vaid see tähendab ka lisandunud kiudainete tarbimist – veel üks tervisepluss teie kliendile!

Puratose vähendatud suhkruga lahendused

Nende 3  kuldsete reeglite põhjal, on Puratos välja töötanud hulga vähendatud suhkrusisaldusega tooteid valmistoote iga etapi jaoks. Tooted pakuvad kõrgeid maitse- ja tekstuuristandardeid, mida teie tarbijad ootavad, kuid pakuvad samas võimalust vastata suhkru tarbimise juhistele , mis on WHO poolt välja töötatud.

Koogid

Kookide tegemiseks, meie Tegral Satin Cream Cake Sugar Reducedon universaalne koogisegu, mis vähendab suhkrusisaldust keskmiselt 35%.

Võite kasutada ka meie Acti Sugar Reduction toodet, clean-label koogiparandaja, mis vähendab suhkrusisaldust kuni 35%. 

Šokolaad

Meie suhkruvabal šokolaadivalikul on suurepärane toiteväärtus, mis vähendab üldist kaloritarbimist 10–15%. Need on saadaval tumeda, piima- ja valge šokolaadina – sobivad suurepäraselt šokolaadimeistritele, küpsetiste kaunistamiseks või täitmiseks.

Näiteks meie Belcolade Selection Noir 55% kakaosisaldusega on saadaval ka vähendatud suhkruga versioonis, mistõttu on selles 40% vähem suhkrut. Selle abil saate luua uskumatuid tumeda ja piimašokolaaditooteid ilma protsessi või retsepti kohandamata.

Täidised

Meie vähendatud suhkruga vanillikreemi segu, Cremyvit Sugar-Reduced, mis sisaldab 30% vähem suhkrut kui keskmine vanillikreem, võib aidata oluliselt vähendada teie küpsetiste suhkrusisaldust.

See lihtsalt kasutatav segu sobib suurepäraselt kookide, erinevate magusate küpsetiste ja pirukate jaoks või täidisena ekleeridesse ja viinisaiakaestesse või kreemikoogi viiludeks.

Olete huvitatud meie vähendatud suhkrusisaldusega toodetest? 

Võtke ühendust oma kohaliku Puratose müügiesindajaga, et saada lisateavet meie vähendatud suhkrusisaldusega lahenduste kohta.