Kuidas valida õige šokolaad vastavalt tootele, selle maitsele ja mõjule

11 nov 2025

Pagari-, kondiitri- ja šokolaaditootmise professionaalide jaoks on õigete šokolaadi- ja kakaopõhiste koostisosade valimine enamat kui lihtsalt tehniline otsus. Sinu valitud šokolaad kujundab sinu toodete maitset, tekstuuri ja lugu. Ja kuna jätkusuutlikkuse ja kvaliteedi osas on ootused üha kasvavad, pole õige valiku tegemine kunagi olnud olulisem.

Nii saavad professionaalid valikute vahel orienteeruda ja valida šokolaadi, mis vastab igale tasemele.

Mis teeb professionaalidele šokolaadi "heaks"?

Professionaalide jaoks tähendab „hea šokolaad” enamat kui lihtsalt naudingut. See puudutab järgmist:

  • Toimivus – kuidas see küpsetamisel, täidisel või kaunistamisel käitub
  • Järjepidevus – usaldusväärsed tulemused partiide ja vormingute lõikes
  • Maitse – rikkalikud ja nüansirikkad profiilid, mis teie tooteid veelgi paremaks muudavad
  • Eesmärk – eetiline hankimine ja jälgitav mõju

Puratose šokolaadi- ja kakaopõhised lahendused on välja töötatud põhjaliku teadus- ja arendustegevuse kogemuse ning innovatsioonipühendumusega. Alates kääritamise meisterlikkusest kuni põllumeeste toetamiseni Cacao-Trace'i kaudu – iga toode on loodud vastama professionaalide vajadustele. 

Vali rakenduse järgi: sobita šokolaad selle rolliga

Lisandid küpsetamiseks: krõpsud, tükid ja palju muud

Kui šokolaad küpsetatakse taigna sisse, on stabiilsus võtmetähtsusega. Teil on vaja šokolaadi, mis säilitab kuumuse käes oma kuju ja maitse. 

  • Küpsetuskindlad kakaoglasuurid nagu Carat pakuvad usaldusväärset jõudlust ja kulutõhusust 
  • Šokolaadi lisandid annavad käsitöötoodetele esmaklassilise maitse ja tekstuuri 

Täidised ja ganache: tekstuur ja küpsetuskindlus

Täidised peaksid olema pehmed, maitsvad ja stabiilsed – olenemata sellest, kas need on pritsitud, pumbatud või külmutatud. 

  • Šokolaadipõhinsed täidised nagu Belcolade Cryst-O-Fil pakuvad pikka säilivusaega šokolaadikompvekkides klassikalise šokolaadimaitse ja tekstuuriga 
  • Kakao- ja pähklipõhised täidised nagu Carat pakuvad rikkalikku maitset, kreemjaid või krõmpsuvaid tekstuure ja küpsetuskindlaid variante 

Kaunistamine ja katmine: läige, purunemine ja töödeldavus

  • Läikiva viimistluse ja krõbeda tulemuse saamiseks vali šokolaadid nagu Belcolade ja Chocolanté 
  • Valige Carat kakaoglasuurid, et optimeerida kulusid, säilitades samal ajal toote kvaliteedi ja atraktiivsuse, või kui vajate värvikaid lahendusi

Maitse loeb: mõista šokolaadi maitseprofiili

Maitse on see, kus šokolaad tõeliselt särab ja kus professionaalid saavad oma tooteid eristada. 

  • Kakao kääritamine, kakaosisaldus ja päritolu mõjutavad maitse sügavust, kibedust ja keerukust 
  • Šokolaad pakub kihilisi ja nüansirikkaid profiile 
  • Kakaoglasuurid pakuvad suurepärast tasakaalu maitse ja eelarvesõbralike rakenduste vahel 

Cacao-Trace sertifitseeritud šokolaad parandab maitset kontrollitud kääritamise teel, avades kakaoubade täieliku potentsiaali. 

Töödeldavus ja tootmise efektiivsus

Professionaalses keskkonnas peab šokolaad surve all vastu pidama. 

  • Tempereerimine on ehtsa šokolaadi puhul oluline, kuid nõuab täpsust 
  • Kakaoglasuurid lihtsustavad tootmist, kuna tempereerimist pole vaja 
  • Partii järjepidevus tagab sujuva töö nii käsitöö- kui ka tööstuslikul tasandil 

Puratos pakub lahendusi, mis on kohandatud igale mahule ja oskustasemele. 

Jätkusuutlikkus: eesmärgipärane valimine

Tänapäeva tarbijad tahavad enamat kui lihtsalt suurepärast maitset – nad tahavad teada selle taga peituvat lugu. Cacao-Trace'iga pakub Puratos seda: 

  • Maitse esikohal: fermenteerimine erakordse maitse saavutamiseks 
  • Kvaliteedipreemia ja šokolaadiboonus – otsene rahaline preemia parima kvaliteediga kakaokasvatajatele 
  • Jälgitavus ja läbipaistvus kakaooast kuni šokolaaditahvlini 

Kindlad šokolaadivalikud professionaalidele

Õige šokolaadi valimine on tasakaal toote, selle maitse ja mõju vahel. Puratose laia lahenduste valiku ja Cacao-Trace'i lisaväärtuse abil saavad professionaalid luua tooteid, mis rõõmustavad kliente ja toetavad kakaokasvatajate kogukondade paremat tulevikku.

Kas soovite rohkem teada saada või rääkida mõne meie eksperdiga?