Puratose teekond

Liituge meiega meie teekonnal alates tagasihoidlikust algusest kuni ülemaailmse eduni ja avastage meie ajalugu ja pärand.

Oleme arenenud isa ja poja idufirmast Belgias ülemaailmseks kontserniks, millel on enam kui 9000 töötajat, 93 innovatsioonikeskust ja enam kui 65 tootmisüksust 81 riigis. Vaatame suure uhkusega tagasi selle raske töö, julguse ja uuenduste sajandile. Aitäh, et tegite selle kõik võimalikuks ja jätkame järgmise 100 aasta ühise edu ehitamist!

Puratos sai alguse garaažist

1919

 

Puratos asutati Brüsselis, Belgias. Härra Henri Groot otsustas toota ja müüa pagari- ja kondiitrite toorainet. Katsetuseks importis ta Hollandist tarretist, et aidata kuivikuid toota. 1920. aastal tegi ta oma pojaga koostööd ja hakkas tootma kondiitritooteid ja jäätist. Isa ja poeg töötasid algul Henri Groot & Filsi nime all, kuid võtsid hiljem kasutusele nime Puratos, mis kannab nende pärandit tänaseni

Avastage meie ettevõtte peamised faktid ja arvud nüüd, sajand hiljem

Innovatsioon on meie DNA-s

20's

 

Henri Groot ja tema poeg investeerisid algusest peale teadusuuringutesse ja innovatsiooni. Seega on uute toodete otsimine tõeliselt juurdunud Puratose DNA-sse. Ettevõtte esimene patent oli meest valmistatud kergitusainele.

Siis sündis Pura Malté. See röstitud nisuidu, linnaste ja kliide segust valmistatud maitsev leib oli sel ajal originaalne. Nisuidud röstiti masinas, mille leiutas professor Picard. Professor Picard on tuntud oma rekordiliste heeliumi õhupallilendude ja batüskaafi – omamoodi mehitamata allveelaeva – leiutamise poolest. Ka leib oli tervislik. Tegelikult oli selle loosung "Päästke oma tervist Pura-Maltega!" Et leib veelgi ahvatlevam oleks, kasutati spetsiaalset ovaalset vormi ja leivaümbrist. Tänapäeval peame kaubamärgiga pakendeid iseenesestmõistetavaks, kuid need olid tol ajal väga erilised!

Puratos teeb suuri investeeringuid innovatsiooni, teadusuuringutesse ja arendustegevusse tänaseni.

Pura-Malté
Tervis ja heaolu on alati olnud esikohal

30's

 

Puratost kasutati esmakordselt äri- ja kaubamärginimena 1930. aastatel. Selleks ajaks oli meie noore ettevõtte valikus üle 36 toote. Pärast Pura-Malté tohutut edu jätkasime tervislike leibade uurimist. Nii loodi Germo Blè – kõrge vitamiinisisaldusega leib – ja Pan’Or – leivasegu dieedil olevatele inimestele.

Inimesed üle kogu maailma püüavad elada tervislikumalt, et nad saaksid nautida elus häid asju kauem ja paremas maailmas. Seetõttu püüdleme Puratoses uuenduste poole, et pakkuda iga päev tervislikumaid lahendusi.

Avastage, kuidas Puratos on ka tänapäeval pühendunud tervise- ja heaolulahenduste pakkumisele.

DonaldDuck
Tuvid päästsid ettevõtte

40's

 

Sõda nõudis oma lõivu ning järgmistel aastatel oli rasva ja suhkru saadavus tugevalt normeeritud. Kuna need olid olulised koostisosad, sai Puratos hukatusliku rahalise löögi ja kõik töötajad said kirja, et nad vallandatakse. Meie ettevõtte juhid aga ei suutnud lasta sellel juhtuda ja otsisid imelist lahendust.

1949. aastal oli tuvide võidusõit väga populaarne ajaviide, eriti meie pagariäri klientide seas. Avastasime kogemata, et Pura-Malté leiba söövad tuvid nägid palju tervemad välja ja ka lendasid paremini. Seetõttu külastasime õhtuti tuviklubisid, veendes liikmeid, et Puratose tooted teevad nende sulelised sõbrad meistriks. Küla küla järel, linn linna järel hakkasime hilisõhtustel ringreisidel tellimusi võtma.

Puratos oli rahututest vetest väljas ja hakkas uuesti õitsema – see oli uskumatu saavutus karmidel sõjajärgsetel aastatel!

Pigeons
Esimene tõeline leivaparandaja ja klienditeenindaja

50's

 

Küpsetamise kunst pole kunagi lihtne. Paljud tegurid võivad valesti minna: ilm ja temperatuur võivad leiba mõjutada; uue hooaja jahu võib olla erinev; pärm võib halvasti vananeda ja erinevad masinad võivad anda erinevaid tulemusi.

1953. aastal tõime turule mudeli T500 – kõigi aegade esimese täieliku leivaparandaja, mis sisaldab rasva, emulgaatorit, suhkrut ja C-vitamiini. Esimene tooteesitleja hakkas reisima üle Euroopa, et tutvustada pagaritele seda uut imet. Andsime välja ka perioodilise ajakirja, et teave oleks paremini kättesaadav. Tutvustasime juhendeid ja õpetusi ning seadsime üles isegi punase telefoni, et vastata klientide küsimustele.

Tänapäeval on teie teenistuses terve ülemaailmne Innovatsioonikeskuste võrgustik ja tehniliste nõustajate meeskond, kes aitavad teil oma pagari-, kondiitri- ja šokolaaditööstusoskusi parandada.

T500
Uus peakontor Belgias Groot-Bijgaardenis ja teine ​​põlvkond

60's

 

1960. aastatel asutasime oma peakontori Belgias, Brüsseli äärelinnas, Groot-Bijgaardenis, kus asume tänaseni. Sel hetkel hakkas meie teekonnal seltskonnaga liituma ka Puratose perekonna teine ​​põlvkond. Peagi avasid nad uue rahvusvahelistumise ajastu, tutvustades uusi, uuenduslikke tooteid ja mitmekesistades meie tootevalikut.

PuratosGrootBijgaarden
Järgmise taseme leib

70's

 

1970. aastate keskpaigaks – 20 aastat pärast revolutsioonilise T500 tutvustamist – oli konkurents meile lõpuks järele jõudnud, vähemalt tehnilisest vaatenurgast. Kui tahaksime, et Puratos eristuks teistest, peaksid meie laborid kiiresti midagi värsket välja mõtlema!

1975. aastal loodi S500. Tänu sellele järgmise taseme täiustajale suutsime järk-järgult avada uusi turge Ameerikas, Aafrikas, Lähis-Idas ja Aasias. Sellest ajast alates on S500-st saanud meie grupi peamine toode, millel on üle 100 valemi, mis on kohandatud kohalike vajadustega üle kogu maailma. Nüüd müüme S500 kusagil maailmas iga 80 sekundi järel!

S500
Belcolade – tõelise Belgia šokolaadi algus

80's

 

1980. aastatel hakkasid väliskontsernid ükshaaval ostma suuri Belgia šokolaadifirmade lipulaevu. Riik riskis kaotada osa oma rahvuspärandist. Samal ajal mõistis Puratos, et šokolaad on meie küpsetamise ja kondiitritoodete portfellis puuduv lüli. Nii sündis Belcolade.

Kakaoubade päritolu ja nende töötlemine, kääritamine ja kuivatamine võivad šokolaadi maitset tõesti mõjutada. Sellisena nõudis Puratos täielikku kontrolli kõigi koostisosade ja šokolaadi valmistamise protsessi üle, sealhulgas kakaoubade hankimise üle. Kõik need tegurid muudavad Belcolade'i suurepärase maitsega šokolaadiks!

Belcolade'i kohta lisateabe saamiseks vaadake https://www.belcolade.com/

Belcolade
Kogu tootmisprotsessi valdamine

90's

 

90ndate lõpuks oli Puratos ainuke ettevõte selles sektoris, mis tootis ettevõttesiseselt kõik vajaliku suure jõudlusega jahuparandaja või leivasegu jaoks. Umbes sel ajal lansseerisime ka oma juuretiste sarja Sapore nime all. Sõna "ooperid" anagramm, kõik Sapore'i tooted on nime saanud kuulsa teose järgi, nagu Traviata, Norma, Oracolo ja paljud teised.

Avastage meie jahuparandajate ja juuretiste valik.

SaporeTraviata
O-tenticu turuletoomine ja meie tooteportfelli edasine laiendamine

2000's

 

Kasutades uusimat kääritamistehnoloogiat, lõi Puratos O-tenticu – toote, mis võimaldab pagaritel hõlpsasti luua ainulaadse aroomiprofiili ja autentse iseloomuga leiba. Seda kõike vaid nelja koostisosaga: jahu, vesi, sool ja O-tentic

2004. aastal omandas Puratos PatisFrance’i – Prantsusmaa juhtiva turustaja ja tootja, kes on spetsialiseerunud värskete puuviljade ja pähklite töötlemisele. Koos teiste uute toodete, nagu Harmony Sublimo, Cryst-o-fil, Ambiante ja Acti-fresh turuletoomisega, võimaldas see meil veelgi laiendada oma pagarite, kondiitritoodete ja šokolaaditoodete portfelli.

Otentic
Taste Tomorrow – esimene ülemaailmne tarbijauuring pagaritoodete, kondiitritoodete ja šokolaadi kohta

2011

 

Kuna maailm muutub ja areneb jätkuvalt, mõistame, et teie jaoks on ülioluline ette näha, mis järgmisena saab. Seetõttu kogus Puratos 2011. aasta lõpus esimest korda üle maailma tarbijatelt andmeid nende harjumuste ja arvamuste kohta leiva, saia, kondiitritoodete ja šokolaadi osas. Selle tulemuseks oli meie ainulaadne Taste Tomorrow uuring, mis annab põhjaliku ülevaate globaalsetest ja kohalikest tarbijahoiakutest ja -valikutest, jälgides trendide arengut ja paljastades uusi.

TasteTomorrow
Käivitatakse meie Sensobus – täielikult varustatud ratastel sensoorse analüüsi labor

2012

 

Teame, et pagari-, kondiitri-, kondiitri- ja šokolaaditoodete ostmisel on võtmetegur maitse. Kuidas aga saame aidata oma klientidel luua parima maitsega valmistooteid? Muidugi otse tarbijate juurde minnes ja neilt küsides

Seetõttu tõime 2012. aastal turule Sensobusi. See ainulaadne täielikult varustatud ratastel sensoorse analüüsi labor võib reisida kohtadesse, kus meie tarbijad toitu ostavad, ja tervitada kuni 300 inimest päevas! Alates selle käivitamisest on üle maailma välja töötatud terve hulk mobiilsete tarbijate sensoorsete analüüside lahendusi. Selle traditsioonilised uuringud on tehtud kaasaegsel viisil.

Sensobus
Avame meie ainulaadse Sourdoughi raamatukogu

2013

 

Puratoses on meie kirg juuretise vastu sügavalt juurdunud. Oleme veendunud, et leiva tulevik on oma minevikus. Meil on hea meel jagada seda arusaama kääritamise kohta oma klientidega ja aidata neil luua maitsvaid ja kvaliteetseid leibasid, nagu vanadel headel aegadel!

2013. aastal avasime Belgias Saint-Vithis Leivamaitsekeskuses Puratose Sourdough raamatukogu. Siit leiate autentse kogu üle maailma pärit juuretistest. Meie ainulaadses Sourdoughi raamatukogus on täna säilinud üle 130 juuretise.

SourdoughLibrary
Esimese pagarikooli avamine Mumbais, Indias

2014

 

Kui Puratos Indias tegevust alustas, märkasime tänavatel palju lapsi. Nad olid noored, aga vähese tulevikulootusega. Nende vanemad teenisid minimaalset palka ega saanud oma laste haridusse investeerida. Samal ajal oli meil üha raskem leida kvalifitseeritud tehnilisi nõustajaid – seda võitlust jagasime oma klientidega, seistes silmitsi ka suure puudusega oskuslike pagarite, kondiitritoodete ja šokolaadimeistrite hulgas.

Nii sündiski meie pagarikooli idee ja juba paar aastat hiljem, 2014. aastal, avati Mumbais koostöös Bakery School Foundationiga esimene kool. Sellele järgnesid paljud teised, sealhulgas Brasiilia, Mehhiko, Lõuna-Aafrika Vabariik, Rumeenia ja Filipiinid.

BakerySchoolIndia
Cacao-Trace'i käivitamine: mängu muutev lähenemisviis säästvale hankimisele

2015

 

Šokolaaditööstuse traditsiooniline tööviis ei taga jätkusuutlikku tulevikku. Pealegi on põllumeestele kakao eest makstavad hinnad liiga madalad. See on sundinud paljusid neist lõpetama kakao kasvatamise ja muutma oma istandused ümber või lihtsalt loobuma põllumajandusest.

Meie Puratoses oleme pühendunud šokolaadi jätkusuutliku tuleviku tagamisele. Meie säästva kakao hankimise programmi eristab see, et see keskendub väärtuse loomisele kõigile, alates kakaotootjatest kuni tarbijateni.

Cacao-Trace programm tagab, et põllumeestele makstakse nende kakaoubade eest parimat võimalikku hinda. Nad saavad kõrgeima hinna ja meie ainulaadse šokolaadiboonuse 0,10 eurot iga müüdud kilogrammi kohta. Samal ajal saavad tarbijad maitse paranemisest kasu. Nagu meie erakordse kääritamise oskusteadmiste ja võrreldamatu rahvusvahelise koristusjärgsete keskuste võrgustikuga, loome ka suurepärase maitsega šokolaadi. Kõik võidavad!

Avasta Cacao-Trace programm.

CacaoTrace
Juhatusse lisanduvad uued aktsionärid, kes tugevdavad meie pühendumust järgmistele põlvkondadele

2016

 

Pereettevõtete üks tugevusi on see, et nad mõtlevad pigem põlvkondade kui kvartalitulemuste alusel. 2016. aastal liitus juhatusega uus põlvkond aktsionäre, kes rõhutasid majanduslikust väärtusest kõrgema mõju loomise tähtsust. See on olnud üks meie selgetest kohustustest viimase 100 aasta jooksul ja me tahame seda teha järgmiste sajandite jooksul. Teeme seda põllumeeste ja tarnijate, kellega töötame, Puratose inimeste, kogukondade, kus me elame ja mille heaks töötame, oma tootepärandi, klientide ja tarbijate tervise ja heaolu ning lõpuks Planeet Maa heaks.

OurCommitments
100 aastat Puratost

2019

 

Puratos on saja aasta jooksul läbinud uskumatu tee. 1919. aastal kerkisid esimesed leivapätsid väikeses Brüsseli töökojas ja need tarniti vaid mõnele pagarile. 2019. aastal töötab kahe miljardi eurose käibega rahvusvahelise kontserni 63 tootmisüksuses ja 104 tütarettevõttes üle 9000 töötaja. Tootevalik varustab kogu pagarite, kondiitrite, šokolaaditootjate, jaemüüjate, tööstus- ja toitlustusettevõtete ketti umbes sajas riigis.

100YearsPuratos
Piiriks on taevas

Tulevik

 

Pole kahtlust, et inimestest saab tõenäoliselt planeetidevaheline liik. Tõenäoliselt oleme enne selle sajandi lõppu asutanud koloonia teisele planeedile – nimelt Marsile! Marsile vastupidava ja jätkusuutliku koloonia loomiseks peavad inimmarslased suurema osa oma toidust ise tootma. Selleks on spetsialistid nõus, et ideaalne põhitoit on leib. Seda seetõttu, et leib on üldtunnustatud ning kõige täiuslikum ja toitainerikkam toiduaine, mis võimaldab lugematuid sorte. Kuid leiva valmistamiseks tuleb uurida võimalust kasvatada teravilja hermeetiliselt suletud ja täielikult kontrollitud keskkonnas. Arvestada tuleb kogu protsessiga alates teraviljaseemnetest kuni saagini ja saagist kuni maitsva leivani.

Nende probleemide lahendamise võti võib peituda meie minevikus. Võimalik, et peame naasma kivifreesimise juurde, kuna Marsil on tohutul hulgal basalti. Samal ajal tuleb kasutusele võtta uuenduslikud tehnoloogiad, nagu tehisintellekt. Väga oluline on tõsiasi, et meie avastused viivad tohutute uuenduslike rakendusteni planeedil Maa; mõnikord ootamatutes valdkondades. Puratos Group töötab juba tõsiselt selliste kõrvalettevõtete kallal, mis loodetavasti aitavad oluliselt kaasa meie elu siin Maal mugavamaks, tervislikumaks ja palju jätkusuutlikumaks muutmisele.

SpaceBakery